Een heerlijk, klassiek Italiaans voorgerecht: Vitello Tonnato! Of eigenlijk kalsfricandeau met een tonijnsausje, kappertjes en peterselie. Het combineren van vlees met een vissausje sprak me in eerste instantie echt niet aan, maar soms moet je iets gewoon proberen voor je erover kunt oordelen. Ook de niet zo voor hand liggende combinaties kunnen ontzettend lekker zijn en dat is bij vitello tonnato zeker het geval. Ik maakte uiteraard een heerlijke gezonde versie, helemaal glutenvrij, suikervrij en lactosevrij.
Een echte Vitello Tonnato maak je natuurlijk met kalfsfricandeau, zo hoort het officieel. Na enige tijd zoeken kwam ik echter tot de conclusie dat dat misschien niet zo’n hele goede optie is. Zie maar eens een goede kwaliteit kalfsfricandeau te vinden zonder e-nummers, suiker en andere onnodige toevoegingen (ja, ook bij de slager moet je dat even navragen). Mij is het niet gelukt in ieder geval.
Vervolgens las ik ook nog een slimme opmerking van de Woeste Grond: zij leveren bewust géén kalfsvlees omdat ze het belangrijk vinden dat dieren een lang leven hebben gehad. Tsja, daar hebben ze ook een ontzettend goed punt waar ik eigenlijk helemaal achter sta. Voor mij dus geen kalfsvlees. Maar wat gebruik je dan wél in zo’n smakelijke vitello tonnato?
Gelukkig zijn er nog veel meer opties om in plaats van kalfsfricandeau te gebruiken. Ikzelf nam in onderstaand recept gewoon prosciutto – daar ben ik nu eenmaal dol op. Ook rosbief of carpaccio zouden een super goede combinatie zijn met de tonijnsaus, waardoor je dus eigenlijk alle kanten op kunt met dit gerecht. Of wat dacht je van een vleesloze variant waarbij je heel dun gesneden bietjes en venkel gebruikt onder je tonijnsaus?
Je vindt dit recept ook terug in Paleo Magazine, in het nummer van maart 2018. Ken jij dit blad eigenlijk al? Paleo Magazine komt 4x per jaar uit en staat iedere keer helemaal vol met nieuwe, lekkere recepten voor elke dag. Van handige meal prep menu’s tot complete diners en alles er tussenin!
Op deze pagina vind je meer informatie over Paleo Magazine.
Ingrediënten
Geplaatst op 14 maart 2018 door eetpaleo