
Mei is hét seizen van de rabarber! Ik was een beetje enthousiast en kocht meteen 2 kilo rabarber. Nadat ik deze heerlijke smoothie had gemaakt, had ik dus nog heel veel van deze prachtige groen-roze stelen over. Wat je daarmee doet? Een gezonde rabarbercompote maken!
Rabarbercompote is echt heel makkelijk om te maken. Je kunt de compote met alleen rabarber maken, maar het lekkerst vind ik ‘m in combinatie met aardbeien of een appeltje. Behalve dat dit heel lekker is, maakt het fruit de compote op een natuurlijke manier zoet. Dit is ook wel nodig, omdat rabarber van zichzelf erg zuur is. Door fruit te gebruiken hoef je dus geen suiker toe te voegen.
Rabarbercompote vind ik het lekkers bij pannenkoekjes en wafels of een schepje door de yoghurt, maar kan ook prima los gegeten en worden bij het avondeten.
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 22 mei 2017 door feelgoodbyfood