Zure room, kaas, een tikkie pittig, avocado… Wat kan er nou misgaan met Mexicaanse maaltijden? Ik moet de eerste persoon die er niet dolblij van wordt nog ontmoeten hoor. Wel vallen de gerechten vaak als een baksteen op de maag met die taco’s, tortilla’s en het vette vlees. Dáár had ik even geen trek in, maar wel in Mexicaans. Daarom maakte ik een lichtere Mexicaanse ovenschotel. Gezond, met lekker veel groenten, bonen en rijst (ja, goed zoeken op de foto!) en hartstikke vega. Deze voedzame ovenschotel gaat sowieso ook bij jou thuis in de smaak vallen!
Ik was altijd al fan van ovenschotels, maar sinds ik moeder ben is het al helemaal one love. Ovenschotels zijn namelijk heerlijk praktisch. Je kun ze van tevoren klaarmaken, desnoods al dagen eerder. Als je dan wil eten, hoef je ‘m alleen nog in de oven te schuiven. Superhandig voor de chaotische avondspits. Bovendien kun je ovenschotels goed volproppen met allerlei lekkere en gezonde ingrediënten. Doe er wat smaakvolle toppings overheen (lees: KAAS!) en hoppa, een gezonde avondmaaltijd zonder al teveel gedoe. Deze Mexicaanse ovenschotel is een aanrader! Ook fijn: je kunt ‘m heel goed vegan maken door plantaardige cheddar (het bestaat!) en plantaardige room te gebruiken.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 20 maart 2022 door beaufood