Gezonde kapsalon

Wie kent ‘m niet, de ‘wereldberoemde’ kapsalon? Patat, shoarma, kaas, sla, knoflooksaus en sambal... Een behoorlijke calorieënbom. Maar persoonlijk vinden wij een echte kapsalon ook helemaal niet zo lekker (shoarma, ieuw!) en ook niet erg aantrekkelijk. Toch zien wij potentie in dit typische gerecht. We lieten ons inspireren door onze crossfit teamies en maakten ‘m helemaal Glow proof. Zie hier de vegetarische en gezonde kapsalon!

Schil en snijd de zoete aardappel en verdeel deze over 2 ovenschaaltjes (of van die alu weggooi bakjes als je voor het échte kapsalon gevoel wilt gaan ;-)). Besprenkel met een drup olijfolie, peper & zout en een lekkere snuf paprikapoeder. Roer goed om en zet dit in de oven op 180°C voor ongeveer 20 minuutjes. Bak intussen de vega kip gaar in een koekenpan in een scheutje olie.

Maak ook ondertussen de saus. Dit doe je door de avocado, kwark, peterselie, citroensap, knoflook en chili met een scheutje water en wat peper en zout te mixen met de staafmixer.

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 05 september 2016 door glow