Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is het zover: ik leg je precies uit hoe je deze heerlijke en gezonde havermoutpannenkoekjes maakt. Ze zijn naast voedzaam en lekker vullend (hallo havermout!) ook nog eens heel makkelijk en snel te maken. Nog handiger: ik maak vaak zelfs meteen een dubbele portie zodat ik de volgende dag weer een lekker ontbijtje of een goede lunch heb. (Of Louen, want die vindt ze ook fantastisch!) En dat wordt zelfs na jaren nooit saai want ze zijn eindeloos te beleggen met verschillende toppings. Zoet en hartig – het matcht allemaal. Hieronder tip ik je mijn favoriete combinaties en geef ik je het basisrecept voor de pannenkoekjes. Dit is er eentje om uit te printen en in te lijsten ;)

Gezonde havermoutpannenkoekjes: de lekkerste combinaties

Zoals ik al zei: deze gezonde havermoutpannenkoekjes zijn te combineren met zo’n beetje alles, net als de klassieke pannenkoek zoals je ‘m kent. De smaak van de basis is net zo neutraal, maar de voedingswaarde van deze havermoutvariant is absoluut een stuk hoger. Ze bevatten veel vezels en je zit er sneller vol van: met drie pannenkoekjes ben ik al helemaal voldaan. Vandaar dat ik toch altijd teruggrijp naar dit recept. En dít zijn mijn go to toppings…

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 17 november 2022 door beaufood