Heb je onderhand wel eens genoeg van je dagelijkse kommetje havermout en wil je eens iets anders? Bak dan eens deze gezonde havermout muffins! Ze zijn ideaal als tussendoortje en makkelijk mee te nemen voor onderweg.
Soort gerecht: ontbijt, tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Verwarm de oven voor op 190 graden. Begin met het fijn prakken van de bananen. Doe de geprakte banaan, eieren, havermout, melk en bakpoeder in een kom. Mix het geheel goed door elkaar. Breek vervolgens de walnoten in kleine stukjes. Voeg vervolgens de kaneel, walnoten en cranberries bij het beslag en meng het geheel nog even goed door.
Mix het geheel niet te glad. Het is juist lekker als er wat bite en crunch in zit. Verdeel het beslag over 10 muffin vormpjes. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten goudbruin. De havermout muffins zijn gaar als je er een saté prikker in stopt en deze er schoon en droog uit komt.
Tip: Maak de havermout muffins een dag van te voren klaar, anders kan de muffin aan de vormpjes blijven plakken.