Deze week in FitGirl Spotlight: leukerecepten.nl. Hier vind je gezonde gerechten, kooktips en leuke blogs van Sandra, de oprichtster van leukerecepten.nl. Of je nu op zoek bent naar een recept voor een tapasavondje, gezellig diner, snelle lunch of een feestje, je vindt het allemaal op leukerecepten.nl. We hebben één recept uitgelicht in de FitGirl Spotlight.
Bereidingstijd: 40 minuten + 15 minuten in de oven
Porties: 8
Bakplaat of grote ovenschaal
Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de quinoa onder de koude kraan en laat uitlekken in een fijne zeef of schone theedoek. Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook. Los de bouillonblok op en voeg de quinoa toe. Kook deze ongeveer tien minuten (of volgens de verpakking) en giet daarna af.
Snijd ondertussen de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder ze zaadjes. Leg ze op een (bekleedde) bakplaat en zet ze vijftien minuten in de oven zodat ze alvast kunnen voorgaren. Snipper het uitje en bak deze 3 minuten met de fijngesneden knoflook in een klein beetje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak deze in ongeveer vijf minuten gaar. Snijd de champignons in stukjes. Schep de kip uit de pan en bak de champignons een minuut of vier. Voeg daarna de kip weer toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Roer de tomatenpuree er door totdat deze goed verdeeld is. Schep de quinoa er de helft van de grof gehakte koriander er door. Verdeel het mengsel over de puntpaprika’s. Snijd de feta in kleine blokjes en leg op de gevulde paprika’s. Bestrooi als laatste met een beetje amandelschaafsel. Zet de gevulde paprika’s vijftien minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de koriander.