2 grote (kruimige) aardappels
3 plakjes serranoham
1 prei
1 bosui, in ringetjes
2 eetlepels Griekse yoghurt
peper (versgemalen) en zout
Zo maak je het:
Doe de aardappels met een klein laagje water in een afgesloten magnetronschaal en laat ze in 8 minuten gaar worden in de magnetron op 1000 watt. Keer de aardappels halverwege om. Prik erin om te kijken of ze gaar zijn. Bak in een scheutje olie de plakjes serranoham rustig tot ze knapperig zijn, in een minuut of 2. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de prei julienne (dunne reepjes van ongeveer 10 cm lang) en kook deze reepjes gaar in 3 minuten. Rol de preireepjes in een van de plakjes ham. Snijd 1 plakje ham in kleine stukjes en gebruik dit voor de vulling van de aardappel.
Schep een deel uit de aardappels en strooi er wat peper en zout op. Doe dit met de bosui, de stukjes ham en Griekse yoghurt in een schaal en roer het geheel goed door elkaar.
Lees verder op www.Foodsisters.nl
Geplaatst op 02 oktober 2017 door Foodsisters