Zomerse gezonde carpaccio van gele biet

Gezonde carpaccio van frisse goud gele bieten met zalm salade. Bij bieten wordt vaak gedacht aan winterse kost zoals rode bieten stamppot. Maar de gele biet wordt vaak vergeten. Zonde. In de zomer kun je er bijvoorbeeld een heerlijke frisse salade of gezonde carpaccio van maken. In combinatie met zalm is dit een heerlijk fris gerecht. Gele bieten geven, in tegenstelling tot de rode biet, niet af.

Ingrediënten gezonde carpaccio van gele biet:

  • 1 zak rucola sla
  • 1 kleine avocado
  • 1 à 2 gele bieten geschild

Ingrediënten dressing:

  • 1 tl citroensap
  • 1 tl extra vierge olijfolie
  • ½ tl ahorn siroop of honing
  • Zout en peper naar smaak

Voor de topping van je gezonde carpaccio kun je natuurlijk variëren. Een verfrissende zalm salade is heerlijk voor de warme dagen. Blikjes zalm zijn een snelle en goedkope optie.

Ingrediënten zalm salade:

  • 1 blikje wild gevangen zalm, uitgelekt
  • 1 augurk, gehakt
  • ½ rode ui, gehakt
  • ½ tl gedroogde dille
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zout
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl citroenschil (geraspt)
  • 2 tl extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

  • Vermeng de olijfolie met citroensap en honing of ahorn siroop en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de gele bieten met een kaasschaaf in dunne plakken en laat ze 10 minuten marineren in de dressing.
  • Maak ondertussen de zalm salade. Meng de uitgelekte zalm met de olijfolie en voeg de gesneden ui en augurk toe.
  • Voeg nu ook de rest van de ingrediënten toe en vermeng dit goed met elkaar.
  • Verdeel de rucola over de borden en leg de gemarineerde gele bieten over de rucola.
  • Snijd de avocado in partjes en top de gezonde carpaccio met de zalm salade.

Voor meer creatieve en verrassende recepten kun je eens een kijkje nemen bij de gezonde recepten van FitGirl. Probeer bijvoorbeeld eens de bijzondere carpaccio van radijs, quinoa salade met granaatappel of een salade van zoete aardappel. Kijk eens rustig rond en laat je inspireren.