Hoe zonnig afgelopen vrijdag ook begon, in de loop van de dag werd er ineens regen opgegeven voor de avond. Bummer! Ik had namelijk een barbecue op de planning staan. Sinds we in ons nieuwe huis wonen, hebben we nog niet echt met vrienden op het dakterras gegeten, en dat wilde ik al zo lang! Daarom na 485 x Buienradar te hebben gecheckt, besloten we om het toch door te laten gaan. Gelukkig viel het mee met de regen. Voor dat mini buitje om 21 u, hoefden we het niet af te blazen. Hopelijk volgen er nog veel meer barbecues op het terras deze zomer, want ik houd er van!
Wekelijks barbecueën met wit stokbrood, speklappen en vette sauzen, is wellicht niet de slimste optie als je goed voor jezelf wilt zorgen. Daarom heb ik deze blog samengesteld met gezonde barbecue tips!
Vlees barbecueën is qua bereiding eigenlijk heel gezond. Er komt geen boter, vet of olie aan te pas. Let natuurlijk wel op dat je vlees niet zwart geblakerd raakt door een te enthousiaste BBQ. Kies wel voor magere vleessoorten op de BBQ, zoals kipfilet, biefstuk, rosbief, entrecote, tartaar, rundergehakt of kalkoen. Zelf eet ik vrijwel geen vlees, maar als je dit wel eet zijn varkenshaas en varkensfricandeau goede, magere opties. Wat betreft vis kun je niet zo veel fout doen bij een gezonde barbecue. Een lekker witvisje, of vis met de goede vetten, zoals zalm en tonijn. Allemaal goed! Ook lekker; gamba’s of coquilles aan een spies op de BBQ!
lees verder:
Geplaatst op 26 mei 2018 door ilovehealth