Granny’s apple pie!

Taart zit meestal vol met suikers. Deze gezonde variant op appeltaart, met een bodem gemaakt van speltmeel en havermout en zonder toegevoegde suikers, is heerlijk als dessert of gezonde snack.

Gezonde appeltaart maken

Soort recept: dessert, snack
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram speltmeel
  • 60 gram havermout
  • 1 ei
  • 3 el agavesiroop of honing ( 2 el voor de bodem, 1 el door de appels)
  • 2 el kokosolie (op kamertemperatuur)
  • 2 el kaneelpoeder ( 1 el voor bodem en 1 el voor door de appels.
  • 1 tl zout
  • 500 g goudreinet appels (2 appels)
  • 1 hand gedroogde cranberry’s

Bereidingswijze

Doe de speltmeel, havermout, ei, zout, kokosolie, 2 eetlepels agavesiroop en 1 eetlepel kaneel in een kom en mix deze ingrediënten tot een gelijkmatige deeg. Vet een taartvorm (22 cm) in met kokosolie. Verdeel het deeg over de taartvorm en maak een opstaande rand van 1/2 cm dik. Verdeel de cranberry’s over de taartbodem.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appels, snijd ze vervolgens in kleine blokjes en doe de appelblokjes in een kom. Voeg 1 eetlepel agavesiroop of honing en 1 eetlepel kaneel toe aan de appels en schep het geheel goed door elkaar. Schep de appels in de taartvorm.

Bak de taart in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de taart even afkoelen.