Gezondheid begint in de keuken. Niet alleen bij het eten wat je in je koelkast en op je bord legt, maar ook bij het gereedschap wat je voor de bereiding daarvan gebruikt. Is het je wel eens op gevallen dat plastic spatels allemaal smelten in de pan? Of dat er heel wat chemicaliën in houten spatels worden verwerkt om ze stevig te houden?
Bewustwording
Dit zijn dingen waar ik me de laatste jaren steeds bewuster van ben geworden. Mijn keukengerei moet óók gezond zijn, want als dat niet zo is, komen er nog steeds schadelijke stoffen in mijn voeding terecht. En dat vind ik erg zonde van mijn met zorg uitgezochte en bereide maaltijd. Ik eet tenslotte Paleo om gezonder te worden, om chemische toevoegingen te vermijden. Dus zorg ik er ook voor dat ik die chemische stoffen niet zelf nog toevoeg tijdens de bereiding.
De oplossing
Het heeft erg lang geduurd voor ik een geschikt alternatief had gevonden voor de standaard spatel.
Geplaatst op 01 september 2017 door eetpaleo