Gezond en vegetarisch weekmenu #6


Maandag: Bloemkool-prei soep met paprika olie

Een lekkere kom soep gaat er bij mij altijd in, weer of geen weer. Beter gezegd: ook met zonnig weer vind ik soep heerlijk. Ik maak er graag bruschetta’s uit de oven bij met daarop een eenvoudige mix van verse tomaat in kleine blokjes, een snuf oregano, gesnipperd rood uitje, teentje knoflook, zeezout en een scheut goede olijfolie.

Dinsdag: Zoete aardappel salade met feta en honingdressing

Ik eet eigenlijk vrij weinig salades als avondeten, maar na yoga heb ik vaak zin in iets lichts in plaats van een complete avondmaaltijd. Salades zijn dan ideaal. Serveer deze salade warm of koud. Heb je zin in een warme salade? Serveer de zoete aardappel dan direct uit de oven en verkruimel de feta niet, maar bak het stuk in zijn geheel aan beide kanten kort aan in een koekenpan. Heerlijk met een drup honing erover!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 09 april 2019 door beaufood