Door te experimenteren met vegetarische gerechten kwam ik erachter dat je echt niet persé een vleesproduct nodig hebt om een maaltijd compleet te maken. Eigenlijk is dit zelfs een beetje ouderwets. Ik eet ongeveer één tot twee keer per week vlees of vis en dan vaak nog eerder vis. Ik vind het dan wel een pré dat een avondmaaltijd smaakvol is. Als in, niet zomaar het vlees skippen en alleen de groenten en de aardappelen overlaten (als ik dan toch op de ouderwetse toer ben), maar gebruikmaken van ingrediënten met een beetje bite. Om jou te inspireren vaker vegetarisch te eten start ik dit jaar met gezonde weekmenu’s vol met vegetarische gerechten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite, maar heeft een énorm positieve impact op de dieren en het milieu. Ik ben benieuwd, hoe vaak eet jij vis of vlees? En wat is jouw voornaamste reden om te minderen?
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 07 januari 2019 door beaufood