Bananenbrood is een perfect snack of ontbijt. Vooral in de herfst en winter, wanneer je vaak zin hebt in een wat steviger tussendoortje. Of ontbijt met een dik plak bananenbrood met extra fruit en wat agavesiroop. Je kunt het brood ook even grillen, mijn favoriet!
Bananenbrood is lekker zoet van zichzelf door de rijpe bananen die er in gaan. Suiker toevoegen is daardoor helemaal niet nodig. De dadels zorgen ervoor dat het brood extra smeuïg is, maar deze kun je ook weglaten. Heerlijk met walnoten en kaneel.
100 gram speltmeel
100 gram amandelmeel
1,5 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
3 rijpe bananen
3 eieren
optioneel: 50 gram dadels (ongeveer 4 stuks) zonder pit
50 ml (plantaardige) melk
100 gram walnoten
sap van kwart citroen
snuf zout
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 03 november 2019 door feelgoodbyfood