Wist je dat zoete aardappels nóg lekkerder worden wanneer je ze eerst langzaam roostert in de oven, en vervolgens vult met spek, een ei en wat verse kruiden? Nee? Neem het maar van mij aan en probeer dit eens. 😉
Ikzelf kan een zoete aardappel namelijk echt wel waarderen. Lekker smeuïg, zoet van smaak, maar ook heel geschikt voor hartige bereidingen. Daarom besloot ik het eens anders te doen dan ik gewend was (lees: ik wokte mijn zoete aardappel gewoon in blokjes met een gerecht mee, of deed deze blokjes in de oven). Mede dankzij mijn reisje naar de VS waar ze zoete aardappels massaal in hun geheel roosteren, en waar je eigenlijk bij elk diner kan kiezen of je een ‘baked potato’ als bijgerecht wil.
Qua ingrediënten zou je niet denken dat dit gerecht nu zo bijzonder is, maar wanneer je het eenmaal probeert denk je daar echt anders over.
Ik ben dus heel benieuwd hoe het jou gaat bevallen!
Ingrediënten (voor 2 porties)
Geplaatst op 16 november 2016 door eetpaleo