Gevulde Zoete Aardappel met BBQ Pulled Chicken

De makkelijkste recepten zijn vaak het lekkerste, toch? Nou, trek je slowcooker dan maar vast uit de kast, want dit recept wil je écht gaan maken. De meest malse BBQ Pulled Chicken die je ooit op hebt, gecombineerd met een heerlijk geroosterde zoete aardappel en verse kruiden om het af te maken.

Sinds ik mijn Paleo Ketchup (zonder tomaat) heb bedacht, bedenk ik telkens weer een nieuwe manier om die ketchup te gebruiken. Zo blijkt het enorm lekker te zijn om het met wat procureur in de slowcooker te doen om pulled pork van te maken. En laatst probeerde ik het in combinatie met malse kipfilet (van De Woeste Grond).

Echt genieten.

Door de zuren in de ketchup wordt het vlees een stuk malser, en dankzij de saus wordt het absoluut niet droog. Na het stoven trek je de kip met gemak in draadjes met behulp van twee vorken (dat gaat zo makkelijk dat je er niet eens kracht op hoeft te zetten). Ik ben alleen nog op zoek naar een manier waarop ik de kip en de zoete aardappels samen in de slowcooker kan garen, maar ik weet niet zeker of die dan tegelijk gaar zouden zijn. Kortom: dat moet ik nog eens proberen.

Tip!

Wil je dit gerecht voor 2 personen maken in plaats van 6? Rooster dan slechts 2 zoete aardappels. De pulled chicken die je over houdt kun je nog een aantal dagen in de koelkast bewaren en opbakken wanneer je er zin in hebt. Dat scheelt je weer tijd in de keuken!

Ingrediënten (voor 6 porties)

  • 6 zoete aardappelen (middelgroot)
  • 500g kipfilet of kippendijfilet
  • 1 recept Paleo Ketchup (klik hier voor het recept)
  • 6 el verse koriander, fijn gesneden

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 02 februari 2017 door eetpaleo