Gevulde zoete aardappel Indian style

Gevulde zoete aardappel uit de oven. Ik vind dit zo lekker, vooral in de herfst en winter. De zachte zoete structuur van de aardappel met een kruidige of juist frisse vulling en natuurlijk een sausje. Volgens mij eten ze in India absoluut geen gevulde zoete aardappel, maar deze combinatie leek mij zo lekker. En dan is het zeker! Gevulde zoete aardappel Indian style.

Zachte gepofte aardappel uit de oven met een een vulling van kikkererwten, bloemkool, kruiden en een fris yoghurt-komkommer sausje met munt. Heerlijk comfort food! Wanneer je plantaardige yoghurt gebruikt is het recept helemaal vegan!

Zie ook: gevulde zoete aardappel Mexican style! of deze winterse variant met boerenkool.

Dit heb je nodig (4 personen)

4 grote zoete aardappels
200 gram bloemkool
1 blikje kikkererwten (200 gram)
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel (plantaardige) yoghurt
1 theelepel garam massala
1 theelepel komijnzaad
halve theelepel kurkuma
halve theelepel gember
halve theelepel kaneel
snuf zout

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 28 augustus 2020 door feelgoodbyfood