Deze gevulde truffel eieren met Hollandse garnaaltjes maakte ik de dag na Kerst van leftovers. Ik had iets teveel eieren gekookt en ik had nog wat garnaaltjes over. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Ik besloot er gevulde eitjes van te maken voor bij de borrel. Ik deed er een een flinke klodder truffel mayonaise door, met als resultaat dat dit echt de Ɣllerlekkerste gevulde eieren werden die ik ooit heb gemaakt. Jullie vroegen ook massaal om het recept op Instagram so here it is! Je hebt er maar vier ingrediƫnten voor nodig en ze zijn super easy te maken :)
Ei, truffel mayo en Hollandse garnalen zijn blijkbaar echt een gruwelijk lekkere combi. De eitjes waren binnen twee minuten op. Ik raad je dan ook zeker aan dit recept te verdubbelen mocht je meer dan vier borrelaars over de vloer krijgen ;) Oh, en nog even een tip voor het pellen van de eieren: laat ze na het koken schrikken onder koud water en pel ze direct. Hierdoor gaat de schil er het makkelijkst af. Laat ze daarna een paar minuten afkoelen (in de koelkast) en halveer ze vervolgens. Van het eigeel maak je vervolgens een heerlijke truffel vulling met Hollandse garnaaltjes! Voor het mooiste resultaat spuit je de vulling in de eitjes met behulp van een spuitzak, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon met een klein lepeltje doen. Minder mooi, maar wel net zo lekker :)
Geniet ervan!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 06 januari 2021 door beaufood