Gevulde tomaten met gehakt

In Frankrijk, het land waar zoals u weet álles leuker, lekkerder en mooier is, met nog beter weer ook, daar doen ze niet zo aan pakjes aan zakjes. Die poedermixen van ons – lees: waar je zelf water, kipfilet en een courgette bij moet doen – dat vinden Fransen een hoop gedoe. Niet dat Fransen nu zo veel beter kunnen koken dan wij, welnee, maar ze kopen liever de hele boel kant-en-klaar. Als het niet bij de traiteur is, dan wel diepvries of koelvers. Alleen nog even opwarmen, c’est simple comme bonjour. Bij elk bezoek aan Frankrijk, kijk ik mijn ogen uit in de supermarkt. En natuurlijk probeer ik ook regelmatig wat uit. Puur uit vakmatige interesse, niet uit luiheid, dat moge duidelijk zijn.

Kennelijk een grote hit afgelopen zomer – het diepvriesvak was althans bijna leeggerausd – waren de met gehakt gevulde tomaten.

Zo doodeenvoudig dat ik me afvroeg waarom je dat niet gewoon even zelf zou doen. Al was het maar omdat de diepvriestomaten drie kwartier in de oven moeten terwijl je met verse tomaten veel eerder aan tafel zit. Zo ziet u maar: kant-en-klaar is heus niet altijd sneller.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 22 maart 2021 door KokenmetKarin