Gevulde speculaas

Ja, met het heerlijk avondje in het verschiet zijn ook wij gezwicht voor een recept van gevulde speculaas. In deze tijd zie je ‘m vaak voorbij komen op internet. Dus doken we de keuken in om onze eigen variant te maken. Met een verrassend Glow ingrediënt gaven we onze eigen twist aan de amandelspijs: kardemom. Hmmm!

Maak eerst de amandelspijs, dat moet namelijk nog even een half uurtje de koelkast in. Doe de dadels in de keukenmachine en maal ze fijn tot een pasta. Voeg de amandelmeel, het citroensap en een lekkere snuf kardemom toe en maal alles goed door elkaar. Haal het spijs uit de keukenmachine, kneed het nog even met de hand tot een bal en leg het in de koelkast weg. Tip: leg het op folie op een bord, anders plakt de spijs aan het bord vast.

Verwarm de oven op 175ºC en begin nu aan de speculaas. Doe de alles in de keukenmachine en meng het geheel goed. Als de substantie goed is maakt je keukenmachine vanzelf een bal. Is het mengsel iets te droog naar je zin, voeg dan een scheutje amandelmelk toe. Haal het uit de keukenmachine, kneed ook dit mengsel wat verder met de hand en halveer het geheel zodat je twee porties krijgt.

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 30 november 2016 door glow