Gevulde puntpaprika met couscous, kikkererwten en Ras El Hanout

Gevulde groenten is niet alleen een makkelijke manier om meer groente te eten, maar de gerechtjes zien er ook nog eens feestelijk uit op tafel. Puntpaprika is zo een groente die heerlijk is om te grillen in de oven en vervolgens te vullen met granen en groenten.

De vulling kruidde ik met een van mijn favoriete kruide; Ras El Hanout! Ras El Hanout is een Marrokaans kruidenmengsel van wel 20 verschillende specerijen. Nog nooit gegeten? Echt eens proberen.

Dit heb je nodig (8 halve puntparika’s)
4 puntpaprika’s
200 gram (spelt)couscous
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 courgette
1 aubergine
2 teentjes knoflook
2 el ras el hanout kruiden
2 tl komijnzaad
2 el tomatenpuree
Peper en zout
Optioneel: feta of geitenkaas

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 07 september 2016 door feelgoodbyfood