
Er bestaan dan ook allerlei methoden om risotto te maken. Er zijn aanhangers van de soeplepel voor soeplepel methode, maar ook van de alle-bouillon-in-één-keer-in-de-pan methode en dan maar op laten staan. Van flink veel roeren tot niet aankomen en van alles er tussen in. Ik heb risotto leren maken uit de boeken van Jamie Oliver. Een lepel voor lepel aanhanger. Ik giet dus ook braaf soeplepel voor soeplepel vocht toe, totdat de risotto al het vocht heeft opgenomen. En roeren, dat doe ik ook nog tussendoor. Flink veel roeren. Kortom geen gerecht waar je even bij kunt weglopen. Een puzzeltje maken of je social media accounts checken kan dan wel weer prima! Of heel mindfull tot rust komen terwijl je rustig door de pan roert! Hè ja, zullen we dat doen?
Tijdens het maken van de risotto zet je de tomaatjes alvast in de oven. Heel lekker worden ze daarvan, de smaak wordt intenser. Ik besprenkel ze altijd met een beetje olijfolie en wat zout. Nadat je de risotto hebt gemaakt, vul je de Portobello’s. De gevulde portobello’s zet je dan nog even in de oven, zodat de portobello warm kan worden. Daarna garneer je de gevulde portobello’s met de tomaatjes en wanneer je wilt met wat Parmezaanse kaas.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 28 februari 2018 door UitPaulinesKeuken