We zitten nog steeds middenin het pompoenen-seizoen en daar heb ik met dit recept weer eens heerlijk gebruik van gemaakt. Ik ben namelijk -nog steeds- dol op deze groente!
Hoewel ik dit gerecht eigenlijk onder de serie ‘Dagelijkse kost’ wilde scharen, bedacht ik me dat de gemiddelde werkende mens waarschijnlijk niet de tijd heeft/neemt om op een doordeweekse dag een pompoen te vullen en vervolgens nog een uur in de oven te laten garen. Ik in ieder geval niet, toen ik nog in het ziekenhuis werkte als longfunctieanalist. Met een beetje geluk was ik rond 5 uur ’s avonds thuis en dan wilde ik vooral zo snel mogelijk eten. Soms zette ik ’s ochtends een maaltijd op in de CrockPot (geweldig apparaat) dan kon ik ’s avonds direct aanvallen, maar het kwam vaker voor dat ik nog moest koken. Wat ik dan maakte? Nou géén gevulde pompoen.
Dus ookal is het geen dagelijkse kost: ik wilde dit recept toch graag delen. Er zijn natuurlijk ook mensen die wél tijd hebben om zoiets te maken op een doordeweekse dag en de rest mag deze lekker voor het weekend bewaren. ;-)
Ingrediënten (2 porties)
Geplaatst op 07 november 2016 door eetpaleo