Gevulde paprika’s met quinoa en harissa in tomatensaus

Dit heerlijke gerecht is precies geworden zoals ik hoopte. Zachte geroosterde paprika met een smaakvolle en beetje pittige vulling van quinoa, Harissa, courgette, kikkererwten en passata! Wat dit gerecht extra lekker maakt, is het tomatensausje waarin de paprika’s met vulling nog even verwarmt worden in de oven. Vervolgens giet je op tafel een beetje van de tomatensaus uit de ovenschaal op de paprika’s en garneer je deze met verse kruiden.

Een heerlijk licht, voedzaam en plantaardig gerecht met veel smaak. Ideaal voor in de lente en zomer.

Tip: ben je een kaasliefhebber? Garneer de paprika’s dan eens met feta.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

3 rode paprika’s
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
500 ml Passata di Pomodoro (1 fles)
3 theelepels Harissa
70 gram quinoa
1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
halve courgette (of een hele kleine)
1 eetlepel Italiaanse kruiden (of oregano en tijm)
peper en een snuf zout
verse peterselie of koriander

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 01 mei 2020 door feelgoodbyfood