Gevulde Paleo Paasbroodjes met Spek en Ei

Gelukt! Nog een extra Paas-recept voor jullie. Kan nog net toch? In ieder geval heb je nog een paar dagen de tijd om de boodschappen hiervoor in huis te halen. Deze broodjes zag ik ergens op Pinterest langskomen (maar dan echt helemaal niet Paleo) en ik vond eigenlijk wel dat ik daar een Paleo variant op moest maken.

Gewoon omdat deze geweldig zouden zijn bij het Paasontbijt of de Paasbrunch, of op elk ander moment wanneer je je dag wilt beginnen met een luxe maaltijd. Heerlijke broodjes, knapperig vanbuiten, iets zachter en luchtig vanbinnen. Mét een verrassing erin: een lekker eitje. Wat wil je nog meer?

Eigenlijk wilde ik deze broodjes ook zonder noten en zonder ei maken maar daarbij ging eventjes iets mis.. Het pannetje wat ik altijd gebruik om kokosolie te smelten had ik deze keer gebruikt als bain-marie. Zo zat er dus geen vloeibare kokosolie maar water in mijn pannetje. En je raadt het al; ik heb doodleuk water in mijn beslag geschonken in plaats van vet. Ik kwam er pas achter toen de broodjes al in de oven stonden. Het resultaat waren wit uitgeslagen broodjes, hun oppervlakte deed denken aan Death Valley maar qua smaak waren ze nog best ok. Alleen absoluut niet geschikt om online te plaatsen 😉

Gelukkig zijn deze broodjes met ei erin wél heel goed gelukt en ik kan je zeker aanraden om ze te maken. Ook een leuk project om samen met kinderen te doen trouwens.

Tip!
Deze broodjes zijn behoorlijk vullend. Op zich niet erg, maar wel wanneer je nog meer gerechtjes hebt waar je van wilt proeven. Daarom kan het heel leuk zijn om er mini broodjes van te maken. Neem als vulling gekookte kwarteleitjes en vouw er wat van het brooddeeg omheen. Daarna bak je deze mini broodjes in 15-20 minuten gaar.

Dit recept bevat noten en eieren. Wil je mini broodjes maken? Neem dan 16 gekookte kwarteleitjes als vulling en kneed hier telkens wat deeg omheen. Bak deze mini broodjes slechts 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Ingrediënten (voor 4 grote broodjes)

  • 4 hard gekookte eieren
  • 200g amandelmeel
  • 100g tapiocazetmeel of arrowroot
  • ½ tl baking soda
  • 2 eieren
  • 70g kokosolie, vloeibaar
  • 1 el appelazijn
  • 100g gerookte spekblokjes
  • 1 bosui, in ringen

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 13 april 2017 door eetpaleo