Gevulde omelet
Een omelet is makkelijk en snel klaar te maken. Maak eens een gewone omelet of een voedzame, gevulde omelet. Je kunt de ingrediënten die jij lekker vindt toevoegen en zo je eigen creatie maken.
Eieren zijn gezond. Er gaan veel fabels over eieren rond, dat eieren slecht voor je zouden zijn bijvoorbeeld. En dan vooral het eigeel. Dat is de reden waarom veel mensen alleen het eiwit eten. Zonde. Want vooral de eidooier bevat veel nuttige en gezonde voedingstoffen zoals vitamine A, vitamine B6, B11 (foliumzuur), B12, vitamine D, vitamine E, vitamine K, zink, thiamine, fosfor, kalk en ijzer. Een hele waslijst. Ook bevatten eieren alle essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft. Een ei hoort dus, inclusief eigeel, bij een gezond eetpatroon.
Een gevulde omelet is makkelijk te maken, voedzaam en gezond. De perfecte maaltijd voor ieder moment: bij het ontbijt, als lunch of na een intensieve training.
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 2 ei-eiwitten
- 1 handje vol verse bladspinazie
- 2 bosuitjes
- ¼ avocado
- 50 gram champignons
- ¼ rode paprika
- 1 el olijfolie
- 1 el ketjap manis
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze gevulde omelet:
- Snijd de bosuitjes in kleine stukjes.
- Snijd de paprika, bladspinazie en champignons in kleine stukjes.
- Klop de eieren en de eiwitten los in een kom.
- Voeg vervolgens de gesneden groenten toe aan het ei-mengsel.
- Voeg nu ook 1 el ketjap manis toe.
- Naar smaak peper en zout toevoegen.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
- Bak van het eimengsel een heerlijke gevulde omelet.
- Leg een deksel op de pan en laat de omelet op laag vuur langzaam stollen.
- Als de bovenkant bijna droog is, draai je de omelet om.
- Bak nog een paar minuutjes op de andere zijde.
Eet smakelijk!
Variatie tips:
- Wil je de groenten liever apart? Bak het dan even apart, leg de vulling op één helft en vouw de omelet dicht.
- In het seizoen kun je bijvoorbeeld heerlijke groene asperges toevoegen.