Soms stuit je op een gerecht waarvan je direct denkt ‘dit MOET ik maken’. Dat had ik bij deze gevulde Koreaanse rijstballetjes, ook wel jumeokbap genoemd. Heerlijke hapklare balletjes gemaakt van sushirijst met (in mijn geval) een vulling gemaakt van zalm en kimchi. Het leuke aan deze Koreaanse rijstballetjes is dat je ze echt met van álles kunt vullen. Vis, vlees, vega, vegan. Van origine wordt jumeokbak vaak gegeten als lichte maaltijd, tussendoortje of bijgerecht. Ik serveerde ze als bijgerecht tijdens een Aziatisch etentje thuis. De schaal was binnen tien minuten leeg!
Jumeokbap is een echte Koreaanse snack. De balletjes maak je van sushirijst en het is echt belachelijk eenvoudig om ze te maken. Je drukt een flinke eetlepel sushirijst plat tot een kleine ronde cirkel en belegt deze vervolgens met vulling naar keuze. Ik koos voor zalm, kimchi en kewpie mayonaise. Echt góddelijk. Maar varieer ook vooral eens met pulled chicken, rendang (deze variant probeer ik binnenkort uit want dit lijkt me echt zó lekker), tonijn of jackfruit. Voor het serveren rol je de Koreaanse rijstballetjes door de sesamzaadjes en garneer je ze naar wens met tonkatsu saus (toko), lente-ui en furikake. Echt zo, zó lekker.. Deze koreaanse snack wil je geproefd hebben!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 28 augustus 2024 door beaufood