Het is weer soepweer! Een grote kom dampende soep, terwijl het buiten waait en regent. Toch best fijn die herfst af en toe? Deze gevulde groentesoep met aardappel en vega balletjes is heerlijk kruidig, gezond en ontzettend makkelijk om te maken. In één pan!
De specerijen, kruiden en bouillon maken de aardappel, groenten en balletjes heel smaakvol. De gember zorgt ook nog eens voor extra weerstand en helpt goed tegen keelpijn. En dat kunnen we wel gebruiken tijdens de herfst. Wanneer je balletjes gebruikt die vegan zijn, is deze soep zelfs plantaardig. De laurier is optioneel, maar dit geeft wel een heerlijke smaak aan je soep.
Zo makkelijk en snel zet je een voedzame en gevulde pan soep op tafel! Heb je no een restje over? De soep is ook heerlijk als lunch de volgende dag.
olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
1 blaadje laurier (optioneel)
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel tijm
snuf cayennepeper
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 12 oktober 2020 door feelgoodbyfood