Als er iets is wat ik heel erg lekker vind dan zijn het wel gevulde eieren. Jij ook? Cool! Gevulde eieren zijn super makkelijk te maken en ook een gezonde variant zet je echt zo op tafel; kwestie van de mayonaise zelf maken met olijfolie en dat is de enige extra stap die je hoeft te doen. Deze eitjes maakte ik eigenlijk voor Pasen, om bijvoorbeeld met het ontbijt of brunch op tafel te zetten. Maar zijn ook super geschikt als hapje wanneer je visite krijgt of om ’s avonds te snacken (een heel wat betere optie dan een zak chips, om maar een voorbeeld te geven..).
Nog lekkerder wordt het wanneer je kruiden toe gaat voegen aan je gevulde eitjes. Deze variant is een beetje pittig, dat vond ik namelijk wel een goede combinatie met de zoute bacon en frisse bieslook. Uiteraard zou je er ook kerrie doorheen kunnen doen, of wat je maar lekker vindt.
Het is trouwens ook leuk om in plaats van mayonaise gewoon een avocado door de eidooiers te pureren, samen met wat kruiden. Voor wanneer je geen zin hebt om zelf mayonaise te maken. Naar mijn mening is dat net zo lekker, alleen de vulling wordt dan uiteraard wel een beetje groen van kleur.
Ingrediënten
Geplaatst op 05 april 2018 door eetpaleo