Avocado’s zijn bijzondere en gezonde vruchten, van oorsprong uit Zuid Amerika. De avocado heeft in het midden een grote ronde pit die niet eetbaar is. In tegenstelling tot veel andere vruchten bevatten avocado’s veel onverzadigde vetten, welke gunstig zijn voor je cholesterol. De avocado groeit in popularitet en wordt zelfs al gebombardeerd tot superfood. En dat is niet onterecht. Want behalve de hoeveelheid onverzadigde vetten, zijn avocado’s eiwitrijk en bevatten ze veel mineralen, zoals kalium en ijzer.
De avocado kan bij uiteenlopende maaltijden worden gebruikt. Het is een gezonde toevoeging aan je warme maaltijd maar ook lekker bij koude gerechten zoals je ontbijt of lunch. Denk aan een gegrilde kip salade met avocado bijvoorbeeld, voeg de eiwitrijke vrucht toe aan je groene smoothie, blokjes avocado met een plakje kipfilet op een rijstwafel als gezonde snack tussendoor of gebruik avocado als sierlijke topping voor je carpaccio van radijs. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit recept voor gevulde eieren met avocado is slechts één van de vele mogelijkheden.
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 16