Gevulde courgettes met kruidig gehakt

Alweer een recept met courgettes? Ja, alweer, én helemaal anders. Deze keer heb ik namelijk gevulde courgettes gemaakt met een lekker gekruid gehaktmengsel. Ze zijn makkelijk te maken, maar je hebt er wel een meloenbolletjesschep voor nodig. Het uithollen van de courgettehelften is namelijk niet zo makkelijk met een lepel. (geloof me – ik heb het geprobeerd).

Zelf gebruik ik het liefst verse kruiden in mijn recepten, maar als je die niet hebt kun je ook de gedroogde variant gebruiken. Neem dan de helft van de aangegeven hoeveelheid.

Het lekkerste is om de gevulde courgette op het laatst nog even te grillen, dat geeft het meeste smaak aan de courgette en de vulling. Sla die stap dus niet over!

Ingrediënten

  • Courgette - 2 stuks, groot
  • Olijfolie - 2 el
  • Ui - 1, gesnipperd
  • Rundergehakt - 300g
  • Winterpeen - geraspt, 1 grote hand vol
  • Peterselie - 4 el, vers, fijn gesneden
  • Rozemarijn - 2 el, vers
  • Salie - 1 el, vers, fijn gesneden
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Zout - ½ + ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Kokosolie - 1 el

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 07 augustus 2017 door eetpaleo