Gevulde Bolcourgettes

De bolcourgette, een leuke groente maar helaas niet zo goed verkrijgbaar als de langwerpige variant. Laat je dus niet af schrikken door dit recept: je kunt ook prima een gewone courgette gebruiken om te vullen!

In dat geval heb je 2 gewone courgettes nodig in plaats van 4 bolcourgettes. De baktijd blijft hetzelfde, alleen halveer je de courgette dan in de lengte en hol je deze wat uit. In principe kun je met courgettes flink variƫren; je kunt er een soort spaghettislierten van maken, rauw eten, wokken, roosteren en natuurlijk ook vullen.

Van vlees tot vis, alles past er eigenlijk wel bij. Deze keer heb ik er voor gekozen de courgettes te vullen met een mengsel van rundergehakt, ui, appel en simpele kruiden die veel mensen waarschijnlijk wel in huis zullen hebben. Het gerookte spek eromheen maakt ze extra lekker, maar als je liever geen spek eet kun je het ook weglaten.

Je kunt deze courgettes serveren als hoofdgerecht voor 2 personen, maar bijvoorbeeld ook als bijgerecht voor 4 personen wanneer je een etentje geeft; ze zien er namelijk best mooi uit.

Ingrediƫnten (voor 2 tot 4 porties)

  • Bolcourgette - 4 stuks
  • Ui - 1, in dunne halve ringen
  • Rundergehakt - 200g
  • Appel - 1 kleine, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
  • Gehaktkruiden - 1 tl (lief st biologisch)
  • Rozemarijn - 2 tl, gedroogd
  • Kokosolie - 1 el
  • Gerookt spek - 8 plakken

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 04 mei 2017 door eetpaleo