Gevulde avocado met garnalen

Gevulde avocado, dat is echt zo lekker! Het is ontzettend makkelijk om te maken en het effect is erg leuk om de schil van de avocado als kommetjes te gebruiken. Scheelt meteen een beetje afwas.

De combinatie van avocado, garnalen, augurk en mayonaise is echt een klassieker. Romig, fris en zacht van smaak. Ik deed er nog een beetje citroensap, zout, peper en dille bij voor een beetje pit. Naast dat het erg lekker is, is de gevulde avocado ook ontzettend voedzaam en vol goede vetzuren.

Het liefst maak je de mayonaise voor deze gevulde avocado zelf (met dit recept maak je heerlijke mayonaise in 1 minuut!), maar een zo puur mogelijke mayonaise is ook prima.

Dit recept is paleo-proof, want het is vrij van granen, zuivel en geraffineerde suikers. Maar ook als je niet (volledig) paleo eet, is het een heerlijk hapje. Je maakt het al in een kwartiertje en de ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt. Makkelijker kan niet, toch?

Als je wilt, kun je er nog je eigen draai aan geven. Maak het bijvoorbeeld pittiger met chilivlokken, frisser met komkommer of kruidiger met kerriepoeder. Doe vooral wat jij lekker vindt.

Heerlijk als lunch, als voorgerecht, als bijgerecht of gewoon… zomaar als tussendoortje!

Geniet ervan.

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 125 gram garnalen
  • 2 augurken
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout naar smaak
  • Dille naar smaak

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 15 mei 2017 door eetpaleo