
Het recept van het draadjesvlees van mijn schoonmoeder is met groot enthousiasme ontvangen. De eerste lezers hebben het recept zelfs al gemaakt. De meest gestelde vraag is: wat serveer jij bij het stoofvlees? De suggestie van spruitjes werd niet door iedereen gewaardeerd :). Natuurlijk heb ik nog een ander idee, alleen was het recept met gestoofde rode kool met appel nog niet uitgewerkt.
Mijn schoonmoeder eet het vlees alleen met aardappelpuree. Persoonlijk houd ik ook nog van een goede portie groente. Bij draadjesvlees denk ik dus direct aan spruitjes maar ook rode kool en stoofperen. Een portie gekookte sperzieboontjes smaken er ook goed bij.
Voor dit rode kool recept heb ik mijn kookboek van Wannée van de Amsterdamse huishoudschool er even bij gepakt. In dit boek vindt je altijd heerlijke ouderwetse recepten. De eerste versie van dit boek kwam 100 jaar geleden uit en het is nog steeds een fijn basisboek met betrouwbare recepten.
Zodra ik even niet meer weet, wat ik met een groente kan klaarmaken, pak ik het boek erbij. Er staat een fijn stoofrecept met rode kool in waar ik mijn eigen draai aan geef.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 23 november 2017 door linda