Geroosterde spruitjes met kruidige speklapjes

De kille dagen van het jaar zitten er weer aan te komen en samen met die weersverandering begin ik steeds meer trek te krijgen in winterkost. Een stamppot hoeft voor mij nog niet (dat komt nog wel!), maar na alle frisse salades gaat een wat meer verwarmende maaltijd er ook wel in. Liefst met een echt oud-Hollands tintje, iets wat je oma op tafel zou zetten.

Een echte, OERhollandse maaltijd dus! En dat leek me wel een erg leuk thema voor een stel nieuwe recepten.

Vandaag beginnen we met spruitjes met kruidige speklappen. Lekker makkelijk om te maken, maar o zo lekker. Natuurlijk maak ik het geheel niet op de echte traditionele manier (gekookte spruitjes..? nee, dankje) maar wel op een manier zodat echt iedereen dit kan maken.
Tenzij je de speklappen aan laat branden natuurlijk, in dat geval kan ik je helaas niet helpen. Al gebeurt dat aanbranden bij mij ook af en toe wel eens hoor! Extra krokant zullen we maar zeggen..

Deze speklappen zijn trouwens ook heel erg lekker van de barbecue! (of het gourmetstel 😉 )

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 600g spruitjes, gehalveerd
  • 1 el kokosolie
  • 4 biologische speklappen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl laos
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • ¼ tl kurkuma

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 09 december 2016 door eetpaleo