
Kersen in de zomer, champignons in de herfst en spruitjes in de winter: groenten (en fruit) zijn het lekkerst als je ze op het juiste moment eet. "De natuur geeft je letterlijk de juiste producten op het juiste moment."
Voor asperges geldt dat je ze het beste kunt eten tussen april en juni en aardbeien hebben veel meer smaak in de zomer. "Seizoensgroente is lekkerder, goedkoper en zorgt onbewust voor variatie. En dat laatste is belangrijk, omdat niet elke groentesoort dezelfde (hoeveelheid) vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen bevat. Zo voorzien nectarines en perziken je in de zomer van de huidverstevigende antioxidant bètacaroteen en zorgen spruitjes in de winter voor een extra dosis vitamine C."
En als je er nog wat ontstekingsremmende kruiden aan toevoegt weet je zeker dat de griep geen vat op je krijgt. "Reden genoeg dus om deze geroosterde (seizoens)groenten uit de oven op tafel te zetten."
Lees verder op www.furrow.nl
Geplaatst op 27 februari 2017 door Furrow