Geroosterde prei uit de oven met burrata

Geroosterde prei uit de oven met burrata. Echt wauw, wát een een lekker gerecht is dit. Grappig, ik eet eigenlijk bijzonder weinig prei. Als ik ze zie liggen in het schap denk ik nooit ‘zo, vanavond eten we lekker prei!’. Ik weet gewoon nooit zo goed wat voor lekkers ik ermee kan maken. Anders dan groentesoep of nasi. Tot, lieve mensen, ik geroosterde prei uit de oven at. Op een bedje van romige burrata, met gebakken oesterzwammen, crispy peterselie en een scheut goede olijfolie.

Geroosterde prei en romige burrata

Alle lof voor dit recept gaat naar Yvette van Boven. Deze vrouw kan zó heerlijk koken en schrijven. Het idee voor dit recept met geroosterde prei en oesterzwammen komt uit haar nieuwste kookboek, Home Made Basics. “Makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken’, aldus Yvette. En dat klopt als een bus want ik blijf maar koken uit dit boek. Zo heb haar geroosterde prei al drie keer gemaakt. Ik gaf er mijn eigen draai aan door romige burrata te gebruiken in plaats van verse stracciatella en er gehakte hazelnoten en (krokant gebakken) peterselie overheen te strooien. Lang verhaal kort: dit gerecht is echt ge-wel-dig lekker. Rauwe prei is nogal scherp, maar als je ‘m roostert in de oven krijgt hij een heerlijk zachtzoete smaak. Beetje zeezout en olijfolie erover en niets meer aan doen. Dit recept staat in het boek als voor- of bijgerecht. Wij aten deze geroosterde prei met burrata en oesterzwam als avondeten met gegrilde kippendij erop!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 17 februari 2021 door beaufood