Geroosterde hele bloemkool in champignon truffelsaus

Ik herinnerde me ineens deze geroosterde hele bloemkool uit de oven die ik ooit maakte. Dat was echt een MEGA succes aan tafel. En als ik daar nou eens een romige truffelsaus overheen zou doen.. samen met pommes duchesse uit de oven.. Tja, dat kon inderdaad niet anders dan heeeel erg lekker worden. De bloemkool smeer je in met een kruidige marinade van yoghurt, knoflook en oregano en daarna doet de oven het verdere werk! Kan jij ondertussen mooi aan de slag met champignon truffelsaus, die overigens ook heerlijk is bij een biefstuk of gebakken kip. Deze saus zou je dan dus weer wel voor de hele tafel kunnen maken. Net zoals de pommes duchesse. Je weet wel, dat zijn die krokante aardappeltoefjes uit de oven. Om het jullie (oké en mezelf) een beetje makkelijker te maken kocht ik deze kant en klaar bij Jumbo. Speciaal voor Kerst heeft Jumbo verse pommes duchesse uit het koelschap. Een beetje van Bo en een beetje van Jumbo zullen we maar zeggen ;) Over hun magazine gesproken: hebben jullie mij al gespot in het Jumbo kerstmagazine?:D Je ziet mij voorin het blad en verderop geef ik een variatietip op een van mijn lievelingsrecepten uit het blad: kabeljauwrollade in parmaham met paprikapesto en roomsaus met rivierkreeftjes. Echt een gru-we-lijk lekker recept. Maak deze rollade vooral als je vis wilt serveren met de Kerst!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 29 december 2019 door beaufood