Vet is gezond. Dat weten de meeste Paleo-eters ondertussen wel. Je hebt het nodig als brandstof, als bouwstof voor je cellen, als transportmiddel voor de vetoplosbare vitamines en nog veel meer. Heel belangrijk dus, dat vet.
Wel belangrijk is dat je de juiste vetten eet: vet uit (wildgevangen) vis, uit avocado, olijfolie, kokos, of vet van een dier wat een gezond leven heeft gehad. Zoals ganzenvet bijvoorbeeld! Ganzenvet is in Nederland vrij makkelijk verkrijgbaar, bij de poelier staat het meestal gewoon op de plank. Wist je dat men in Frankrijk heel veel gerechten in ganzenvet klaar maakt? En dat het in toprestaurants wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het roosteren van aardappels? Het geeft enorm veel smaak aan een gerecht (zónder E-nummers, suiker of andere smaakversterkers), waardoor je de andere ingrediënten simpel kunt houden.
In dit gerecht heb ik ganzenvet gebruikt om (paarse) zoete aardappel en pompoen in te roosteren; heerlijk! De paarse zoete aardappel kun je bij de toko vinden; de kleur zorgt ervoor dat het er vrolijk uit ziet.
Je kunt natuurlijk ook een gewone zoete aardappel gebruiken, qua smaak maakt dat weinig verschil. Wil je toch een leuk kleureffect? Neem dan bietjes in plaats van de zoete aardappel en volg dezelfde instructies.
Ingrediënten
Geplaatst op 29 mei 2017 door eetpaleo