Geroosterde druiven met honing en ricotta op toast

Zie hier: je nieuwe favo lunch! Ik ben sinds kort verknocht aan dit recept en ik weet zeker dat jij hier ook van gaat genieten. Het is toast met ricotta en – hou je vast – geroosterde druiven met honing. Jawel: warm fruit. Maar stel je geen ananas-op-pizza-situaties voor hoor, want deze combinatie is méga goed. Door de druiven te roosteren in de oven worden ze intens zoet en dat smaakt fantastisch bij de zachte ricotta en het knapperige brood. Zeker in combinatie met de zoete honing en een snufje grof zeezout. Als ik het goed heb was het Ottolenghi die het concept ‘geroosterde druiven’ aan de man bracht en ik garandeer je: zodra je dit hebt geproefd, dank je hem daar op je knieën voor ;)

Als lunch of borrelhapje

Ik vind deze toast met ricotta en gebakken druiven heel geschikt als lunch. Het is een goede, vullende maaltijd die me genoeg energie geeft om een middag door te knallen, maar zónder zo’n nare after lunch dip. Ricotta is namelijk niet zo’n machtige kaas als je misschien denkt. Je kunt je toast er dus gerust lekker dik mee beleggen. Het is juist een luchtig, vetarm smeersel bomvol eiwitten. Officieel is het zelfs geen kaas: het is een bijproduct van kaas, namelijk opnieuw gekookte wei. De textuur is heerlijk zacht en smeuïg en de smaak is subtiel zilt. Dat maakt het de perfecte tegenhanger van de zoete geroosterde druiven!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 18 maart 2022 door beaufood