Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip. Meer groenten eten wordt één groot feest met deze geroosterde, in gele curry pasta gemarineerde bloemkool. Met een knapperig laagje parmezaanse kaas on top om het af te maken en een romige dip van tahin om te dippen. Dit heerlijke gerecht barst van de vitamines én smaak. Je bakt de bloemkooltjes eenvoudig op een ovenplaat en de oven doet verder het werk. Wij eten deze geroosterde bloemkool graag als bijgerecht en ook Louen (1) is er gek op!
Als bloemkool twee beste vrienden zou hebben, dan zouden dat gele curry en tahin zijn. Oftewel sesampasta. Ik kies in dit recept voor gele curry pasta (die van Fairtrade is favoriet!) omdat deze het minst pittig is. Wel zo fijn als kleine Louen ook mee eet. Liever wel een beetje pit? Ga dan voor een rode curry pasta. Om het gerecht nog nét even wat spannender te maken serveren we er een easy peasy dip bij van tahin. Kneepje vers limoensap erdoor, wat honing, misschien een drupje sriracha. Groenten eten was nog nooit zo lekker.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 14 januari 2022 door beaufood