Vandaag een lekker vegetarisch recept van geroosterde bloemkool uit de oven met couscous en heel veel lekkere mediterrane smaken. De couscous hebben we een smaakje gegeven door het te wellen in kokend heet water en saffraan. Daar krijgt het niet alleen een mooie goudgele kleur van maar ook een bijzonder lekkere smaak. De geroosterde bloemkool maak je heel simpel door de bloemkoolroosjes in een kom met olijfolie en geperste knoflook te husselen (gewoon lekker met je handen) tot alle roosjes rondom bedekt zijn met olijfolie. Je kunt de bloemkool zelf in roosjes snijden of je koopt, wanneer je echt snel klaar wilt zijn, gewoon een zak met bloemkoolroosjes. Daarna stort je ze op een bakplaat en rooster je ze in de oven tot ze gaar zijn en bruin kleuren. Eet daarbij de saffraan couscous, geroosterde tomaatjes, olijven en pesto. Wij gebruikten in dit recept een kant-en-klare pesto, maar je kunt ook zelf heel snel een lekkere pesto maken. Kijk hier voor een homemade rucola pestorecept. Het maken van deze geroosterde bloemkool is zoals je leest zo gebeurd. Je kunt er ook nog een lekker knapperig brood bij eten, een platbrood of pita broodjes.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 12 mei 2021 door UitPaulinesKeuken