Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas

Ik vind dat we onze mindset qua groenten iets moeten bijstellen. Meestal denk je wanneer je nadenkt over wat je gaat eten ‘s avonds eerst aan een stukje vlees of vis, daarbij aardappeltjes of een salade misschien? En oh ja, we moeten ook nog iets van groenten eten. Maar wat nou als je begint met het kiezen van groenten? Een tijdje geleden ontving ik het nieuwe kookboek Groente! van Niven Kunz en dat boek zette mij aan het denken, want je kunt zo ónwijs veel met groenten doen. Alleen kijken de meeste van ons vaak niet verder dan gekookte broccoli of roerbak boontjes. Logisch ook want niemand heeft ‘s avonds uren de tijd om te experimenteren met nieuwe gerechten of ingrediënten. Daarom zijn dit soort kookboeken zo handig. Ze geven je net even een andere kijk op gerechten en inspireren je met nieuwe variaties met bekende ingrediënten.

Bakken, grillen, koken, pureren, blancheren of.. poffen!

Neem bijvoorbeeld aubergines. Die kun je fantastisch grillen in de oven waarna je ze vult met zwarte bonen, nootjes en zelfgemaakte kruidenkaas. Je weet wel, gewoon een simpele variant van hangop, een snuf zout en verse kruiden. Ik serveerde er ook frieten van zoete aardappel bij. Het recept daarvan vind je hier. Bij dit gerecht kun je vlees of vis eten maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig omdat de structuur van aubergine al lekker vlezig is en je zit er vrij snel vol van door de hoeveelheid vezels. Oh, en heb je gepofte aubergine over? Maak er dan een gezonde spread van voor op brood of crackertjes zoals deze baba ganoush. Hieronder vind je het recept voor gepofte aubergine met homemade kruidenkaas.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 13 juli 2017 door beaufood