Gepaneerde sliptong, maar dan natuurlijk helemaal glutenvrij. Als Zeeuws meisje, afkomstig uit een vissersdorp, kan ik niet anders dan af en toe een goed visrecept delen. Ik zal je wel verklappen dat dit de allereerste keer was dat ik sliptong klaarmaakte (en ook de eerste keer dat ik het at..), maar ik ga het zeker vaker op tafel zetten. Sliptong hoort min of meer lekker gepaneerd te worden voordat je het bakt dus mijn grote uitdaging was het vinden van een goede paneerlaag.
Wist je trouwens dat ze bij De Woeste Grond tegenwoordig ook vis verkopen? Ik heb daar al een aantal keer goed gebruik van gemaakt. Lekkere wilde zalm, langoustinestaartjes (daar heb ik trouwens ook een lekker recept mee op de site staan), scholletjes, Hollandse garnalen en zelfs sliptong. Een groot deel van hun aanbod bestaat uit bijvangst; vis die onbedoeld is gevangen en niet terug mag worden gegooid in zee. Deze vissen zijn in de meeste gevallen al dood en dus perfect om op te eten. Het zou zonde zijn om ze zomaar weg te gooien omdat je ze eigenlijk niet wilde..
Dat zou net zo zijn als gaan jagen op eend, maar per ongeluk een gans schieten en deze dan maar laten liggen omdat je eend wilde. Dat is toch ondenkbaar?
Hoe dan ook, voordat ik een pleidooi tegen voedselverspilling begin, schakel ik nu over naar deze lekkere sliptong! We weten tenslotte allemaal wel dat voedselverspilling geen goed idee is.
Het paneren van iets zonder granen is niet altijd een succes, maar in het geval van deze sliptong was het een stuk makkelijker dan ik had gedacht. Het laagje bleek perfect rondom de vis plakken en viel er ook tijdens het bakken niet vanaf. De truc is een combinatie van kokosmeel met amandelmeel. Kokosmeel blijft lekker goed plakken en amandelmeel geeft het geheel een goede bite. Vervolgens heb je alleen nog maar wat eenvoudige kruiden nodig om het geheel op smaak te brengen.
Wil je het ook proberen? Maak dan zeker dit recept! Ik vermoed dat de paneerlaag ook geschikt is om zelf kabeljauw in te wentelen of om een soort kibbeling mee te maken, maar ik laat het aan jou over om dat te testen.
Dit recept vind je trouwens ook in Paleo Magazine! Het enige Paleo tijdschrift in Nederland en Belgiƫ. Dit blad komt elk kwartaal uit en je vindt daarin alleen maar nieuwe recepten, afgewisseld met interessante artikelen en fijne nieuwtjes. Heb jij al een abonnement?
Ingrediƫnten
Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!
Geplaatst op 08 september 2017 door eetpaleo