Wanneer ik aan comfort food denk, dan komt een stukje gepaneerde kip zéker op het lijstje te staan. Gewoon omdat het zo lekker is, zo’n knapperig laagje. Met de gemiddelde schnitzel maak je mij niet zo heel blij, maar met kip, ja! Daar schuif ik met plezier voor aan tafel.
Het sprak dus redelijk voor zich dat ik ook eens een lekker recept zou maken voor goede, knapperige kip, helemaal Paleo-stijl. Dus glutenvrij, vrij van granen maar wel knapperig dus. Alleen de vraag die voornamelijk ontstond was welke groenten ik er dan bij zou serveren. Een rondje door de supermarkt gaf me al snel inspiratie – een combi van groene asperges en cavolo nero. Dat laatste eet ik niet zo vaak (jij misschien ook niet), maar is wel super lekker en vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar. Het wordt ook wel palmkool genoemd en lijkt op boerenkool, maar dan ietsje steviger.
Knapperige kip is heel simpel te maken. Ik heb in dit geval gekozen voor een coating van amandelmeel met kruiden. Echt super knapperig wordt dat natuurlijk niet, maar erg lekker is het wel. De truc zit hem in het goed garen van de kip (wel zo belangrijk) op een manier waarop het kruidenlaagje dus niet verbrandt. Daarom gebruik ik in dit geval kippendijfilets, die kun je mooi open vouwen en plat leggen. Mocht je liever gewone kipfilets willen gebruiken, dan zou je deze eventjes plat kunnen slaan voor je ze paneert.
Een andere opties is de filets insnijden en open vouwen, dan is het natuurlijk ook al een stuk platter.
Zoals ik net al schreef heb ik gekozen voor een combinatie van groene asperges en cavolo nero bij de kip, maar er zijn nog heel veel meer opties. Serveer de kip bijvoorbeeld op een salade, met een dipsausje erbij tijdens de borrel of bij elke andere groente naar keuze.
Ingrediënten
Geplaatst op 16 juni 2018 door eetpaleo