Gele currysoep met tofu, noedels en gegrilde paksoi


Gele currysoep met tofu, noedels en gegrilde paksoi

De specerijen werken verwarmend en geven de soep een heerlijke smaak. De noedels zorgen ervoor dat de soep goed vult, de tofu voor de nodige eiwitten, maar de knapperige paksoi speelt de hoofdrol in deze soep. Een van mijn favoriete groenten en ideaal om te grillen. Dit geeft de soep een lekkere bite.

Deze heerlijke kom soep is voedzaam en helemaal plantaardig.

Dit heb je nodig (2 รก 3 personen)

1 sjalot
1 teentje knoflook
1 rode peper
1 cm verse gember
2 stengels bosui
2 stengels citroengras
1 theelepel komijnzaad
1 flinke theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
600 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1 eetlepel sojasaus
2 stengels paksoi
250 gram kastanjechampignons
250 gram tofu
100 gram noedels
optioneel: sap van partje limoen

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 27 januari 2020 door feelgoodbyfood