Gekruide pompoenfalafel

Het pompoenseizoen is weer begonnen, dus als het even kan zet ik een gerecht met pompoen op tafel, zoals deze gekruide pompoenfalafel.

Falafel wordt traditioneel gemaak van kikkererwten, maar deze balletjes zijn ook heerlijk in combinatie met zoete aardappel óf dus pompoen! Falafel is een van mijn favoriete ‘vleesvervangers’. Vooral als ze lekker krokant en gekruid zijn.

Gekruide pompoenfalafel

Heerlijke falafelballetjes van pompoen, kikkererwten, komijn, kurkuma en cayenne. Mijn favoriete kruiden! Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond en helemaal vegan.

Falafel is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Voor het deeg gooi je alles in de keukenmachine, je draait er balletjes van en de oven doet de rest van het werk.

Heerlijk in een salade of wrap.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 01 oktober 2017 door feelgoodbyfood