Bimi wat?”, dat is mijn reactie toen ik voor het eerst hoorde van bimi. Bedankt Geertruida voor de tip op onze Facebook pagina. Het klinkt voor mij als een sub-tropisch eiland en even dwalen mijn gedachtes af naar een plek waar altijd de zon schijnt, met parelwitte stranden en prachtige palmbomen. Je snapt me wel toch?
Terug naar de harde realiteit: op dat moment regent het buiten – verrassend in Nederland – en bimi blijkt een groente te zijn. Eerst maar eens wat informatie vergaren op het internet. Bimi is in Japan ontwikkeld en is een kindje (kruising) van broccoli en kailan. Ben je er nog bij? Kailan is een of andere stengelknol uit China! Niet verassend dus; het wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Ze noemen het ook wel – dat moet sommige mensen toch aanspreken – het slanke zusje van de broccoli of nog zoetsappiger: ‘de babybroccoli’. De smaak? Mild en zoet, wat doet denken aan groene asperges. De groente zou erg veelzijdig zijn en is makkelijk te gebruiken in diverse gerechten. Dit pareltje bevat ook nog eens vitamine A en C, foliumzuur, calcium, kalium en glucosinolaat. Ik zeg: een win-win situatie!
lees verder:
Geplaatst op 27 juni 2018 door Ookgoed