Gekarameliseerde peer met kardemom en mascarpone

Oké, hier ga ik geen vrienden mee maken maar… ik ben niet zo van de desserts. I know: shocking! Sommige mensen checken in restaurants eerst de nagerechten op de kaart, ik sla ‘m vaak over. Doe mij dan maar een tussengerechtje extra. Maar wacht: niet wegscrollen nu! Deze gekarameliseerde peer was namelijk echt to die for. Ik maakte ‘m laatst voor een paar vrienden en een van hen sprak de legendarische woorden: “Bo, dit is oprecht het lekkerste dessert dat ik in tijden heb gegeten.” Nou, dat heeft deze anti-toetjes-eter dan maar mooi geflikt. Ik kan niet anders dan dit geweldige recept nu ook met jullie delen, dat begrijp je ;

Gekarameliseerde peer

Ik zou er bijna voor willen pleiten dat iedereen dit dessert een keer moet maken. Mijn god, dit was zó goed. Supersmaakvol en heel eenvoudig met maar een paar (goed verkrijgbare) ingrediënten – niks ingewikkelds! En wat ik ook cruciaal vind voor etentjes thuis: je kan de gekarameliseerde peer heel goed vooraf klaarmaken en op het moment suprême binnen een paar minuten op tafel toveren. Dan hoef je niks te missen van de gesprekken aan tafel. Hier scoor je punten mee. Beloofd.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 21 februari 2022 door beaufood